Voorwoord Jaap en Brigite

In 2021 hebben we wederom laten zien dat we samen veerkrachtig zijn. Want versoepelingen en nieuwe coronamaatregelen wisselden elkaar regelmatig af. Dit was noodzakelijk, want zo kon iedereen in Nederland (ziekenhuis)zorg krijgen wanneer dat nodig was. Maar die reden maakte het niet minder lastig voor cliënten én medewerkers.

Daarom lag in 2021 onze focus bij de basis van Prisma:
contact, samen en pioniers.

Contact

Contact: door te focussen op een fijn gevoel voor iedereen, maakten we ruimte voor écht contact. Daarmee hielden - en houden - we samen het positieve gevoel vast.

Samen

Samen: onze teams hebben zich volledig ingezet om van waarde te zijn. Samen bleven we staan voor de missie om de juiste kwaliteit van zorg te blijven leveren. 

Pioniers

Pioniers: door de maatregelen in Nederland moesten we steeds opnieuw flexibel zijn. Steeds keken we op een innovatieve manier hoe we zaken (anders) konden regelen, om de zorg te blijven geven die men van ons gewend is. Van strategie tot operationele zorg. Aandacht voor vernieuwing, zodat de zorg bij de cliënt blijft passen.

In dit jaarverslag blikken we graag met je terug op onze 2021 reis. In de tijdlijn en bij de cijfers zie je wat we gerealiseerd hebben. De verhalen van onze medewerkers vertellen hoe zij het afgelopen jaar ervaren hebben. Ook kun je meer lezen over onze strategie en blikken we vooruit op 2022.

Alle medewerkers, cliënten, vrijwilligers en samenwerkingspartners van Prisma, Makker en Fittin: enorm bedankt voor al het werk in 2021! We konden - zoals altijd - op jullie bouwen. Iedere keer denken jullie buiten de lijntjes met ons mee om waar te maken waar we in geloven: iedereen zelf laten bepalen hoe men het leven wil leven. 

Dankzij jullie tomeloze inzet en flexibiliteit kunnen we dit overzicht presenteren. 

Jaap de Bruin en Brigite van Haaften
Raad van Bestuur Prisma